De Indische stad

De Indische stad

De Indische stad is een stadskaart die ik ontworpen heb voor de gemeente Den Haag. De kaart laat het Indisch erfgoed zien dat in de stad Den Haag te vinden is. Voor het ontwerp heb ik gebruik gemaakt van geillustreerde qr-codes. Ik heb de codes omgebouwd tot typische Indische illustraties. Wanneer je de code scant met je smartphone kom je meer te weten over de Indische details van een bepaald gebouw of een bepaalde wijk. De codes kunnen worden gescand met Microsoft Tag. Deze app is gratis te downloaden en zowel door iphone als door android te gebruiken.

De illustraties samen geven een goed beeld van de Indische kenmerken die zoal te vinden zijn. En sommige illustraties zijn zelfs letterlijk terug te vinden in een wijk of pand. In totaal zijn er 18 codes ontworpen. Zeventien daarvan verwijzen naar een pand of wijk. De laatste code verwijst naar actuele evenementen, zoals boekpresentaties en tentoonstellingen binnen dit project. Deze informatie wordt steeds up-to-date gehouden, zodat de fysieke kaart eigenlijk nooit verouderd.

De achterzijde van de stadskaart bestaat uit een plattegrond van de stad. Hier is te zien waar alle Indische details zich bevinden. Rondon de plattegrond is per code alvast 1 item uitgelicht zodat mensen alvast een kleine indruk krijgen van alles wat er achter de code te vinden is.

SONY DSCSONY DSCDe Indische stadSONY DSC SONY DSCSONY DSCDe Indische StadSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC