VN-zaal Museon-Omniversum

VN-zaal Museon-Omniversum

Museon-Omniversum gebruikt in haar gehele museum de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN om zalen en activiteiten te duiden, maar een zaal over de Verenigde Naties zelf was er nog niet.

Voor deze kernzaal in het museum maakten we een ontwerp vol interactie. Deze ruimte leert de bezoekers spelenderwijs voor welke wereldproblemen we samen staan en welke rol de VN hierin speelt.

De tentoonstelling is opgebouwd uit verschillende expositie meubels die elk een Duurzaam Ontwikkelingsdoel van de VN belichten. Door de interactieve spellen te doen, vormen bezoekers al spelend hun mening over thema’s.

Op de tribune krijgen bezoekers de gelegenheid om hun stem te laten horen op belangrijke thema’s van de VN agenda, net als in de echte Algemene Vergadering van de VN. Middels animaties krijgen bezoekers verschillende cases voorgelegd en kunnen ze door te stemmen hun mening geven.

Als visuele taal zijn hier vormelementen van vlaggen gebruikt, zonder dat er een bestaande vlag getoond wordt. Hierdoor wordt de bezoeker verleid om over grenzen heen te denken, wordt de nieuwsgierigheid getriggerd en de verbeelding over een verbonden wereld gestimuleerd.

VN-zaal Museon-Omniversum